Onderhoud van zonnepanelen

Schone zonnepanelen hebben een hoger rendement.

Door dit vuil kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het is dus verstandig uw zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen.

Hierdoor blijft de energie productie optimaal en zal eventueel ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas worden voorkomen.

TNO-studie heeft aangetoond dat vervuiling van zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement ervan. Dit onderzoek heeft uitgewezen dat het rendement van vieze zonnepanelen na één jaar tijd kan dalen met 4,4% tot 7,7%.

Uw werkzaamheden zijn bij ons in zeer goede handen en worden op deskundige wijze en tegen een lage prijs voor u uitgevoerd. Wij werken uitsluitend met vakbekwaam en goed opgeleid personeel, dat beschikt over ruime kennis en ervaring. Uw werkzaamheden worden professioneel uitgevoerd en van begin tot einde begeleid en gecoördineerd. Daarom hebben wij ook een prima reputatie opgebouwd. Bent u op zoek naar een vertrouwd en deskundig adres voor uw werkzaamheden; dan staan wij graag voor u klaar!

Wij houden niet van half werk, wij nemen het schoonmaakvak serieus. Van regulier schoonmaakwerk tot specialistische maatwerk producten kunnen klanten vertrouwen op de kracht van ons schoonmaak team.

Reinigen met ons Puur Water Systeem.

Puur Water, vrij van mineralen en kalk,  wordt via een telescoopborstel op de zonnepanelen gespoten, waarna het streeploos opdroogt. De reiniger hoeft slechts één handeling te verrichten en kan met beide benen op de grond blijven staan. Het gebruik van ladders is overbodig.

Er wordt geen zeep gebruikt

Het kraanwater zoals dat bij iedereen door de leidingen stroomt bevat, hoewel gezuiverd, nog steeds vele zouten en mineralen. Het pure water, nodig voor de reiniging van zonnepanelen, wordt verkregen door een proces dat ‘omgekeerde osmose’ heet. Door gedegen te sproeien (10 bar), mechanisch te borstelen en na te spoelen, resulteert het daarom in een streeploos oppervlak, omdat het vuil er samen met het water mee afkomt.

Het zonnepaneel wordt dus gereinigd uitsluitend met water!

Zonnepanelen reinigen?

Vraag naar de mogelijkheden.